maandag 15 februari 2010

Tweede Beethovenconcert door NNO in Festival


Het tweede concert dat het Noord-Nederlands Orkest deze week geeft in het kader van het Beethoven Festival, dat aanstaande vrijdag — eveneens door het NNO — zal worden afgesloten, biedt de bezoekers opnieuw drie composities. Evenals verleden week gaat het bij  het eerste werk op het programma om een bewerking van een andere eethoven-compositie. Betrof dat verleden week een Maestoso en Fuga die Beethoven zelf onvoltooid had gelaten — en, gezien het resultaat van die bewerking, leek dat verstandig. Daarmee werd in ieder geval niets wezenlijks toegevoegd aan het oeuvre van de Geweldenaar dat reeds omvangrijk genoeg is. We mogen verwachten dat dat anders zal uitpakken bij de eerste Nederlandse presentatie van het Pianoconcert in F, dat is gebaseerd op het eerste deel van de fascinerende Achtste Symfonie van de Weense Titaan.
Voor een uitgebreider artikel over dat tweede concert door het Noord-Nederlands Orkest — buiten het Beethoven Festival wordt het op woensdag 17 februari eveneens in Leeuwarden uitgevoerd — kunt u terecht op twee websites die de Muziek als thema hebben, en op twee algemeen culturele websites.

Op de site Muziek en Mensen, als opvolger van de site van Mens en melodie: 
http://www.cunstwerk.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=581:tweede-nno-concert-in-beethoven-festival-groningen&catid=22:concerten--evenementen&Itemid=39

Op de muzieksite Tempel der Toonkunst:
http://tempeldertoonkunst.blogspot.com/2010/02/tweede-nno-concert-in-beethoven.html

Op de algemene site Kunst en cultuur:
http://heinzwallisch.wordpress.com/2010/02/15/tweede-nno-concert-in-beethoven-festival-groningen-deze-week/

en voorts op de site Letters en Beelden 2:
http://lettersenbeelden2.web-log.nl/mijn_weblog/2010/02/tweede-nno-conc.html

Geen opmerkingen: