donderdag 30 oktober 2008

Expositie met werken van Rik Davids en Nancy Lee in het Gasuniegebouw

Prikkelende combinatie
Op zondag 9 november wordt 's middags, in het Hoofdkantoor van de Gasunie aan de Concourslaan in Stad, de expositie geopend met houten objecten van Rik Davids en fotografie van Nancy Lee. De tentoonstelling is die dag geopend van 15:00 uur tot 17:30 uur. Een inleidende lezing begint om 15:30 uur.

'Ingekleurd' hout
Rik Davids' houten schalen met een enorme omvang hangen als schilderijen aan de muur en hebben daardoor hetzelfde effect als het doek van een schilder dat u, zodra uw aandacht erop wordt gericht, tracht mee te slepen. Volgens de kunstcommissie van de Gasunie werkt de ronde vorm in sterke mate mee om dit effect te kunnen bereiken.
De schalen zin vervaardigd van met nietjes aan elkaar gehechte, beschilderde houten plankjes. De inkleuring is op diverse manieren gerealiseerd, variërend van lukraak aangebracht lijkende verfklodders tot en met motieven die (onderdelen van) bloemen schijnen. Rik Davids heeft niet alleen zand en acrylverf gebruikt, maar daarnaast glimmende materialen.

Fotografie
Er is zichtbaar nagedacht over de inrichting van de expositie van twee kunstenaars tegelijkertijd, die daarbij tezamen worden voorgesteld en niet elk separaat. Tussen de schalen van Rik Davids hangen foto's van Nancy Lee. Net als in de constructie van de schalen die haar collega heeft gerealiseerd, heeft Nancy Lee hier en daar eveneens één beeld geconstrueerd dat bestaat uit diverse foto's, en daarnaast heeft ze bestaande structuren als basis gekozen, zoals een wolkenkrabber of een van bovenaf genomen reeks geparkeerde voertuigen, die door de afstand tevens de indruk kunnen wekken dat het om op een haventerrein geloste containers zijn, ware het niet dat deze zelden of nooit zo worden opgesteld als deze schuin geparkeerde auto's.

Geen opmerkingen: