dinsdag 12 april 2011

Twee dagen achtereen Kunstmarkt in Paddepoel

Het Winkelcentrum Paddepoel, zonder lidwoord, in de wijk De Paddepoel, met lidwoord, is voor het laatst in 1993 opgeleverd na een ingrijpende renovatie. Nu worden er hier aan daar kleine aanpassingen gerealiseerd en wensen de ondernemers niet meer dan een bruisend maar beschaafd klimaat in het koopcentrum: een alleszins terechte wens.



De ontwikkelingen staan ook in de noordelijke stadswijk niet stil, en nu bekend geworden is dat het vroegere wijkcentrum Trefkoel, aan de Zonnelaan, recht tegenover de voorzijde van genoemd winkelcentrum, onderkomen voor tal van kunstenaars uit diverse disciplines, toch zal worden gesloopt, komt er in ieder geval een kleine pleister op de wonde plek. In dat winkelcentrum wordt twee dagen achtereen, vrijdag 22 en zaterdag 23 april, beide dagen tussen 11:00 uur en 17:00 uur, een kunstmarkt gehouden, welke wordt georganiseerd door kunstenaars die wonen en werken in die wijk.
Heel strak afgebakend zien de organisatoren dat niet, aangezien ook mensen die kunst maken en  maar op enigerlei wijze aan de wijk De Paddepoel zijn gelieerd, ook een steentje kunnen bijdragen, op de manier welke het beste bij het individu past.
Voor kijkers en kopers geldt, dat het vooral om betaalbare kunst zal gaan.

(Wordt eventueel nog vervolgd.)

Geen opmerkingen: