zondag 10 april 2011

Programma Nederlands Studenten Kamerorkest als lunchconcert in Museum De Buitenplaats te Eelde

Dirigent Harmen Cnossen.
(Foto: Pepijn Zoon.)
Voorafgaande aan de ware start van de tournee, dit jaar op dinsdag 12 april, 's avonds om 20:15 uur in cultuurcentrum De Oosterpoort te Groningen, speelt het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) onder leiding van Harmen Cnossen, die in het dagelijks leven vaste dirigent van de Marinierskapel is, een uitsluitend instrumentaal programma als lunchconcert in het bijzondere museum De Buitenplaats te Eelde, vanaf 13:00 uur die middag.
Het programma bestaat uit Drie stukken voor kamerorkest van Anton Bruckner (1824-1896), gevolgd door een Symfonie (de Vijfde of de Zesde) van Ludwig van Beethoven (1770-1827), in het bijzondere museum De Buitenplaats te Eelde, onder de rook van de stad Groningen) van Ludwig van Beethoven (1770-1827).
Het ensemble is relatief groot voor het middelgrote 'podium' dat dit museum biedt.

Bijzonderheden

Het orkest streeft ernaar elk jaar te werken met een jonge solist. Rosanne van Sandwijk is dit jaar voorgedragen door het Internationaal Vocalisten Concours, dat deze tournee met raad en daad steunt.
De orkestleden overnachten tijdens deze tournee bij gastgezinnen ter plaatse. Een deel van de opbrengst van de NESKO-concerten gaat naar het UAF, de stichting voor vluchtelingstudenten in Nederland. Het UAF steunt vluchtelingen en asielzoekers in Nederland bij hun studie.

Geen opmerkingen: