zaterdag 12 april 2008

Songs and Scenes — 20 foto's van Jeroen Boerema in Galerie Lichtzone in Stad — tot en met 26 april


Op zondag 6 april heeft de allerberoemdste aller Noorderlingen uit de wereld van kunst, cultuur, cabaret en aanverwants, Jacques d'Ancona, de nieuwste en huidige expositie in Galerie Lichtzone geopend. Deze tentoonstelling met 22 foto's van Jeroen Boerema, die alle behoren bij het project van zangeres Lea Schepel, waarin 20 vocalisten, van beiderlei kunnen wel te verstaan, een concert zullen realiseren dat hetzelfde motto heeft meegekregen. Die zangeressen en zangers zullen een grote verscheidenheid aan liedjes ten gehore brengen, uit tal van disciplines die het internationale muziekleven rijk is, zoals musical, jazz, blues, soul, pop en rock.

Data en openingstijden
De tentoonstelling is tot en met 26 april in Galerie Lichtzone te zien. Dit instituut is een geheel onafankelijke fotogalerie in het noordelijkste deel van ons land, en is sedert 1995 gevestigd in een voormalige kantoorboekhandel in de Oude Kijk in 't Jatstraat (nummer 36) met in de directe omgeving niet alleen het hoofdgebouw van de universiteit, maar tevens tal van faculteiten.
De galerie is vijf dagen per week geopend: 's woensdags, eveneens op donderdag en ook vrijdags van 12:00 uur tot 18:00 uur, gedurende de zaterdag en de zondag kan men er van 12:00 uur tot en met 17:00 uur terecht. (Telefonisch: 050 5890207)
Op het wereldwijde, via allerlei enge technologie overal even nabije, Web genaam Internet — de elektronische snelweg noemde een vorige premier, Wim Kok, dat toen hij aankondigde dat ons land daarin zou participeren — is Fotogalerie Lichtzone eveneens gemakkelijk te vinden; in dit geval zelfs zonder te zoeken, daar u slechts hier hoeft te klikken.

De drie afbeeldingen die u hier, boven, respectievelijk naast, de tekst ziet, zijn — u had dat vast zelf al wel geconcludeerd — alle onderdelen van de twintig foto's van Jeroen Boerema. Hij werd in 1980 geboren en studeerde aan de Foto-Academie te Amsterdam. Jeroen heeft zich gespecialiseerd in portretten alsook in reportage- en landschapsfotografie.

Meer over dit thema kunt u vanaf woensdag 16 april vinden op onze zustersite Tempel der Beeldende Kunsten.

Geen opmerkingen: