maandag 24 januari 2011

Eenmansexpositie van Sip Hofstede in Eenrum


Hierboven ziet u het schilderij getiteld Achter de Korenbeurs. Het is een straatbeeld in het centrum van de stad Groningen dat bijna alle inwoners zullen kennen, en tevens zal zo menige bezoeker van Stad die straat eveneens hebben gezien. De kleurige paraplu's en het glimmende plaveisel van het Aa-kerkhof zuidzijde, naast De Korenbeurs geven aan dat men in de regen loopt, doch juist dat verleent deze momentopname, met op de achtergrond de DerAa-kerk, een extra dimensie. Vanzelfsprekend in eerste instantie doordat de sfeer zo goed is getroffen. Verantwoordelijk daarvoor is de beeldend kunstenaar Sip Hofstede.
Wie dat schilderij, of een stationsperron met treinen, evenals andere van dezelfde meesterhand in werkelijkheid zou willen zien, moet zich dan maar spoorslags, aanstaande zaterdag, zodanig richting Eenrum te begeven dat men aldaar nog op tijd in Galerie Het Raadhuis kan geraken om het Openingswoord — gepland voor 16:00 uur — mede te beleven. Dat zal worden gehouden door een burgervader, die in een ander raadhuis resideert, namelijk dat van Stad. Voor de meesten zal met die mededeling wel duidelijk zijn dat de meest Vroede onder de Vaderen van de metropool van het Noorden, Peter Rehwinkel, degene zal zijn die zich in een dergelijke vorm zal uiten.

__________
Op onze moedersite Cultuurtempel is eveneens een stukje opgenomen over deze tentoonstelling in Eenrum; daarin kunt u Sip Hofstede's impressie van de stad-Groninger Noorderhaven Noordzijde zien.

Geen opmerkingen: