donderdag 19 mei 2011

Charivari Trio concerteert in De Buitenplaats

Het inmiddels een kwart eeuw bestaande Charivari Trio treedt zondag 22 mei, 's middags tussen 14:00 uur en 15:00 uur, op in Museum De Buitenplaats te Eelde. Het trio bestaat uit instrumentalisten, maar de toehoorders kunnen hier en daar ook een menselijke stem ontdekken: in sommige gevallen zijn dat er eveneens drie.

Chariavari Trio, bestaande uit de instrumentalisten Bart Lelivelt, accordeon; Anneke Frankenberg, viool; Gerard Schoren, contrabas.

Het programma van dit optreden heeft als motto Shaking Trads meegekregen; het bestaat uit muziek die afkomstig is uit een zo breed scala aan delen van de wereld tussen Roemenië en Venezuela. Een inleiding wordt door het trio zelf verzorgd. Dat er hier en daar een en ander aan tradities in de goede zin overhoop gehaald zal worden, kunt u als een positief verrassend element ondergaan.
Het ensemble speelde in de beginjaren een breed scala uit de ruim bemeten schatten aan volksmuziek uit tal van hoeken van de globe. In de loop der jaren hebben de musici echter een voorkeur ontwikkeld voor Latijns Amerikaanse- en zigeunermuziek.

Geen opmerkingen: