dinsdag 24 mei 2011

Leidse Koorboeken opnieuw in Martinikerk Stad

Expositie en concert
Voorafgaande aan het tweede concert met gezongen muziek uit de Leidse Koorboeken dat op vrijdag 27 mei, vanaf 20:15 uur, in de Martinikerk zal worden gegeven ─ als onderdeel van een tournee waarin zeven steden worden aangedaan, evenals in 2010 ─, kunnen belangstellenden in diezelfde kerk een tentoonstelling bezoeken waarin meer wordt uiteengezet over geschiedenis en andere achtergronden van deze bijzondere boeken met koormuziek, die een fascinerend element binnen de Nederlandse cultuurgeschiedenis vormen en een mijlpaal vormen in het kader van de traditionele koormuziek.Verleden jaar is niet alleen dat concert met flink veel aandacht omgeven, en hebben de liefhebbers na afloop van de eerste reeks een dubbel-cd kunnen aanschaffen met een blijvende herinnering aan het concert en de uitzonderlijke muziek. Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen heeft het eerste exemplaar mogen ontvangen uit handen van Marco van de Klundert, zakelijk leider van het Project Leidse Koorboeken.
Dit jaar hebben radiozenders van tevoren opnieuw flink aandacht aan dit project geschonken, dat ─ als de Hoge Heren en Dure Dames van het Klungelende Kabinet hun destructiedrift op cultureel gebied niet voordien hebben uitgeleefd op alles wat niet direct en uitsluitend randstedelijk Hollands is ─ tot en met 2015 zou moeten duren en, met hulp van alle denkbare zijden, succes dient te worden gegund: niet alleen theoretisch. Eventueel mooi klinkende woorden dienen te worden gevolgd door handelend optreden.

Boek, dubbel-cd en dvd
Degenen die de Koorboeken digitaal willen doorbladeren, kunnen dat doen op de bijbehorende website. Bovendien zal er een tweede dubbel-cd beschikbaar komen, evenals een dvd waarop allerlei details van het project worden voorgesteld. Inmiddels is er eveneens een schitterend uitgevoerd boek uitgekomen, waarover u na het concert van vrijdag 27 mei, onder meer op deze site kunt lezen.
Meer over het project Leidse Koorboeken is te vinden op onze zustersite Tempel der Toonkunst in een artikel van vrijdag 20 mei.

Geen opmerkingen: