vrijdag 22 augustus 2008

Kurt Weill-programma zondagmiddag in Midlaren

In De Barn te Midlaren
Op zondag 24 augustus, in de middag vanaf 15:00 uur, zal het Kurt Weill-programma van zangeres Gea Passies en haar pianist Johanan Havinga — waarover wij de laatste maanden in deze kolommen en in die van onze zustersite Tempel der Toonkunst, onder auspiciën van onze moedersite Cultuurtempel, reeds enige malen hebben bericht — nogmaals worden gegeven. Deze keer in de sfeervolle entourage van De Barn, een verbouwde, Drentse boerderij te Midlaren, waar Marian Kooiman de scepter zwaait. Over deze locatie met veelzijdige mogelijkheden en een tuin met kunstwerken valt meer te zien en te lezen op die site. De Barn is in Midlaren te vinden aan de Tolhuisweg op nummer 41.


Ongetwijfeld zal men tijdens de pauze in het programma even een rondgang kunnen maken om die in door groen en bloemen omgeven kunst eveneens in zich opnemen. Op die manier hebben de luisteraars de mogelijkheid om meer dan alleen de honger naar muziek te stillen, en op die manier zelf actief een multiculturele middag te creëren — om dat veel, niet zelden te onpas, gebruikte woord nu eens in een ietwat andere context te presenteren en er een nadrukkelijk artistiek tintje aan te verlenen.
Begin deze week had de breed besnorde weerman van RTV Noord, Jaap Nienhuis, een relatief warm en droog, maar in ieder geval een aangenaam weekeinde beloofd — dat onder meer geschikt zou zijn om in de open lucht naar muziek te luisteren — maar deze aankondiging trok hij kort daarna weer in. Het zal er dan ook wel op neerkomen dat het optreden van de beide gepassioneerde Kurt Weill-representanten in en uit onze contreien thans in de fraaie en rustgevende binnenruimte zal worden gerealiseerd. En mocht de dikwijls toch zo onberekenbare Pluvius een reeks zondagse, cultuurminnenden gunstig gezind zijn, dan zal waarschijnlijk een openluchtconcert alsnog tot de mogelijkheden behoren.
Aanstaande woensdag 27 augustus zal het bereisde duo het Kurt Weill-programma, 's avonds vanaf 19:30 uur, in het Museum De 5000 Morgen te Hoogeveen voorstellen.

Afbeeldingen
1. De binnenruimte van De Barn te Midlaren.
2. Korte concentratie van het in deze kolommen inmiddels wijd en zijd bekende duo.

Geen opmerkingen: