maandag 19 januari 2009

Medium Gallery neemt afscheid van Menadostraat

Laatste expositie
Komende vrijdag 23 januari, 's avonds om 20:00 uur, wordt de laatste tentoonstelling geopend in de werkruimte voor kunstenaars, die de Medium Gallery in de Menadostraat van Groningen gedurende enige jaren beschikbaar heeft gesteld. Daarna verhuist het instituut.
In tegenstelling tot de voorgaande evenementen, die normaliter een maand de tijd kregen — aangezien het veelal, zo niet altijd om work in progresss ging —, duurt de huidige expositie slechts een week: tot en met 1 februari.

Dynamische invulling
Er is nu dan ook geen sprake van een dynamische ontwikkeling die een kunstenaar aanbrengt tijdens haar of zijn werkperiode. Voor het afscheid hebben de organisatoren van de door henzelf zo benoemde white cube een oproep gedaan om kleurentekeningen in te zenden, die samen het afscheid van de ietwat statische witte kubus de nodige inkleuring moeten geven.
Om deze invulling te kunnen realiseren hebben geïnteresseerden de kleurplaat kunnen downloaden en deze vervolgens kunnen voorzien van al hetgeen de eigen bewuste fantasie — eventueel in combinatie met onderbewust(e) verlangen(s) — heeft ingegeven.
Op de avond van de opening van die laatste expositie zal de winnaar worden verblijd met een Wisselbokaal.
(Wordt ongetwijfeld vervolgd)

Geen opmerkingen: