maandag 12 januari 2009

Een selectie uit de Rock-fotografie van Ken Schles over 1993-2006 is te zien in Galerie Noorderlicht

Ruim zes weken
Op donderdag 15 januari, 's middags om 17:00 uur wordt In Galerie Noorderlicht aan het Akerkhof Zuidzijde (!) in Stad de tentoonstelling geopend onder het motto More intensified, met werken van de in 1960 geboren Amerikaan Ken Schles. Deze heeft de afgelopen tien jaar diverse malen geparticipeerd in exposities en andere projecten van Noorderlicht.


Ken Schles is voor deze, alleen aan hem gewijde expositie in zijn ruim voorziene archief gaan snuffelen en daarbij zijn tal van 'muziekfoto's' opgedoken die gedurende zes weken in deze te Groningen gevestigde Fotogalerie te zien zullen zijn. Dat biedt alle belangstellende voor de thematiek rock, alsook voor die van het fenomeen fotografie, volop de gelegenheid kennis te nemen van in actie vastgelegde bands Black Rebel Motorcycle Club, 16 Horsepower, maar tevens om unieke foto's te gaan (en komen) bekijken van Rod Stewart en Alicia Keyes.
De expositie wordt, in aanwezigheid van de fotograaf, op het boven vermelde tijdstip geopend, en zal bij Noorderlicht te zien zijn tot en met 1 maart. De tentoonstelling is iedere woensdag tot en met zondag te bezichtigen van 12:00 uur tot 18:00 uur. De toegang is gratis.
Zie tevens ons artikel over de expositie Popview 2009 op onze zustersite Tempel der Beeldende Kunsten.

Geen opmerkingen: