zondag 25 januari 2009

Damesmeisje zingt, begeleid door toetsenkenner, in Stadse Galerie MooiMan, een Weill-programma

Zang en Blijde Snaren
Op zaterdag 31 januari zal in onze Stad Groningen — in de inmiddels befaamde Galerie MooiMan met beeldende kunst waarin veel heren, al dan niet met in de één of/en andere context behorende uitingen van dikwijls zogeheten liefde — één van de andere kunstvormen, die de organisatoren op beperkte schaal eveneens de ruimte geven, zich in de avonduren kunnen ontvouwen.


Deze keer betreft het een Kurt Weill-recital door het duo Gea Passies & Johanan Havinga dat in deze en ook nog andere kolommen die wij beheren, al meer dan eens de revue is gepasseerd, voornamelijk met het Weill-programma dat we verleden jaar in Huize Eem, eveneens in de enige Stad, hebben gehoord en dat sedertdien, zij het dan met wat onderbrekingen, een ware zegetocht heeft gemaakt door het Noorden — vooralsnog alleen van ons land, doch wie van u of ons weet welke Eurostaten nog zullen volgen. Ondenkbaar is dat niet, aangezien Kurt Weill (1900-1950) een in Duitsland werkzame componist was en men in de huidige staat met die naam zowel de taal alsook de muziek in kwestie nog steeds — in ieder geval theoretisch — enigermate kan verstaan. Daarbij komt dat in Denemarken en Polen hetzelfde geldt. Derhalve zouden er, met de juiste manager of andersoortige agent, nog heel wat avonden in en om galerieën of zaaltjes dan wel podia of ruimten van geheel ander kaliber, gecreëerd kunnen worden voor de gepassioneerde zang — nomen est omen — en het inmiddels rondom legendarische havingaanse toetsenspel.
Over diverse inhoudelijke aspecten van het programma dat de komende zaterdagavond vanaf 20:00 uur in twee etappes — met nog daartussen, jawel, een pauze — zal worden voorgedragen, kunt u wel meer informatie vinden in een eerder opgenomen artikel over deze gebeurtenis, dat is geplaatst op vrijdag 4 april 2008. Daarin kunt u zich eveneens alvast letterlijk een beeld vormen van deze beide lieden die zich op zaterdag 31 januari intens voor u zullen uitsloven.
Aangezien reserveren beslist noodzakelijk is, volgt hier de link naar Galerie MooiMan met alle benodigde info. Dan kunt u, eventueel pardoes of via een moderate inleiding, per spreekapparaat voor op afstand dan wel via de elektronische, razendsnelle post gewag maken van uw speciale wensen. MooiMan is ervoor.
____________
Afbeeldingen
1. Kurt Weill-collage.
2. Kurt Weill, toen nog pronkend met een stinkstok.
Voor de goede orde: bij MooiMan mag, noch tijdens het concert, noch ervoor of erna en al helemaal niet in de pauze, worden gerookt. Men wordt geacht daar naar Gea Passies te luisteren en niet naar Paolo Conte (die dan ook heel wat nicotinezonden op zijn geweten èn zijn stembanden heeft).

Geen opmerkingen: