maandag 23 november 2009

Noordelijke Polyfonisten in Adorp en Groningen

Kerk van Adorp
Hedenavond, dinsdag 24 november, om 20:00 uur, begint in de kerk van Adorp het concert door het projectkoor De Noordelijke Polyfonisten onder leiding van André Cats, met de uitvoeringvan het alweer derde onderdeel in het seizoen 2009-2010 van de reeks Oude Missen in Groninger Kerken.Deze keer kunnen de bezoekers luisteren naar de mis De beate Virgine van Josquin des Prez (ca. 1445-1521). Voor de pauze houdt dirigent André Cats een lezing over de mis in kwestie, en de door hem uitgesproken teksten zullen worden gelardeerd met live voorbeelden van de muziek, welke door het koor — ongetwijfeld evenals dat steeds het geval is geweest bij eerdere gelegenheden — met inzet en overgave.

Salvator-Mariakerk Groningen
Het komende weekeinde, al zullen er ook mensen zijn die de dag in kwestie — zondag 29 november — als het begin van een nieuwe week beschouwen, wordt het concert nogmaals gegeven, maar dan in het zuiden van de stad Groningen, in de wijk Helpman. De ruimte die daarvoor is uitgekozen, is de Salvator-Mariakerk aan de Hora Siccamasingel 202.
Voor nadere informatie kunt u niet alleen terecht op de website van De Noordelijke Polyfonisten, maar ook in een eerder artikel dat we over deze reeks hebben gepubliceerd op 10 september 2009 op deze site.
__________
Afbeelding: Josquin des Prez met orgel.

Geen opmerkingen: