zaterdag 25 juni 2011

Malenka danst, zingt en speelt Van hier naar daar

Op zondag 26 juni (14:00 uur) biedt het Museum De Buitenplaats te Eelde een podium aan een wat grotere groep dan gebruikelijk. Door de variabele ruimte die in de museumzaal beschikbaar is, is hier de mogelijkheid gegeven niet alleen musici individueel of in kleinere groeperingen, maar daarnaast ook dansers te laten optreden, dan wel een combinatie van die beide disciplines.

Blik van bovenaf op Museum De Buitenplaats te Eelde

Met het optreden van Malenka presenteert De Buitenplaats een dergelijk omvangrijk evenement: zo'n twintig jonge danseressen worden begeleid door een ensemble van ervaren muzikanten. Dit ensemble onderscheidt zich van zovele andere doordat het een eigen compositie voorstelt, waarin niet alleen traditionele, folkloristische elementen uit de eigen cultuur zijn opgenomen, maar waarin tevens tal van Oost-Europese aspecten zijn verweven. Dansen van hier naar daar luidt het motto van de voorstelling, die om 14:00 uur 's middags begint. Elk onderdeel van het programma betreft een eigen verhaal; de leden van de groep vertellen dat zelf tijdens hun optreden, dat wordt omschreven als een kleurrijk schouwspel.

De leden van de dansgroep maken de eigen kostuums, waaraan traditionele ontwerpen ten grondslag liggen. De veelzijdigheid van de voorstelling bestaat in zang en dans, alsook in uitsluitend instrumentale bijdragen. De meeste danseressen volgen nog een extra muziek- of balletopleiding aan het Instituut voor Creatieve Ontwikkeling (ICO) te Assen.

Geen opmerkingen: