woensdag 21 mei 2008

Moderne Barbier van Sevilla van Gioaccino Rossini — donderdagavond 22 mei in de Stadsschouwburg


Komische verwikkelingen
Op donderdag 22 mei zal in de Stadsschouwburg van Groningen de nieuwe enscenering die Opera Zuid heeft gerealiseerd van Il Barbiere di Siviglia op de planken worden gebracht. De première werd jongstleden zaterdag gegeven in het Parktheater van Eindhoven. De voorstelling mocht zich verheugen in grote waardering van het publiek die avond, en de pers volgde op de voet, zo meldt Opera Zuid. Dinsdag 20 mei heeft het gezelschap Utrecht al aangedaan.
Er is sprake van een eigentijdse invulling van het gegeven, en dat zichtbaar aan de kleding van de erin optredende figuren. Ik heb begrepen dat de vaart er goed inzit, en dat kan dit opus van Giacchino Rossini (1792-1868) bepaald geen kwaad doen. Bijzonderheden over de voorstelling zullen we u melden op onze zustersite Tempel van het Muziektheater, op vrijdag 23 mei, nadat we de voorstelling in Groningen hebben gezien.

Namen, data, steden
Ondersteund door het Brabants Orkest onder leiding van Fabrice Bollon en het Zuidelijk Theaterkoor zingen twee vrouwelijks solisten en vijf heren met dezelfde intentie de diverse rollen in deze buffa, die door Opera Zuid nog negen keer zal worden gepresenteerd.
De namen van de solisten en alle andere medewerkenden, alsmede de verschillende data en plaatsen waar Il Barbiere tot en met 8 juli — op die datum wordt er in het Concertgebouw te Amsterdam een semi-scenische uitvoering gegeven in het kader van de Robeco Zomerconcerten— nog te zien zal zijn, kunt u hier vinden.
____________
Afbeeldingen
1. Scene uit De Barbier van Sevilla.
2. Poster van Opera Zuid voor deze tournee.

Geen opmerkingen: