donderdag 1 mei 2008

Brug naar Russische Romantiek op 3 mei met de allerlaatste voorstelling in Martinplaza Groningen


Laatste optreden dit voorjaar
Op zaterdag 3 mei geeft de theatergroep De Nieuwe Rusluie de laatste voorstelling in de reeks van dit jaar, die twee weken geleden van start is gegaan, en waarover u gedetailleerd kunt lezen op onze zustersite Tempel der Theaterkunsten. Aangezien dit een voorstelling is die ook en vooral kinderen zal aanspreken, is het aanvangstijdstip in Martiniplaza op 19:00 uur gesteld. Alle beschikbare informatie vooraf is te lezen in het artikel dat u kunt oproepen door de bovenstaande link aan te klikken.
Hoezeer sprookjes en diverse aanverwante verhalen, zoals sagen en legenden, in onze jachtige tijd toch blijven aanspreken, blijkt uit tal van uitingen die de laatste jaren qua aantal toch steeds groter worden. Niet alleen de enorme belangstelling die de expositie in het Groninger Museum heeft getrokken spreekt daar duidelijke taal, ook uitgaven in eigen land — van onder meer oudere verhalen met verhelderende commentaren waardoor één en ander binnen het kader van de tijd van ontstaan en ontwikkeling wordt geplaatst en een beter historisch inzicht wordt verschaft — vormen daarvoor eveneens een goede indicatie, zoals het verleden week verschenen boek over de Drentse reuzen Ellert en Brammert. En de beide Nederlandse reizende operagezelschappen hebben begin dit jaar binnen een korte periode een muziektheaterversie van een sprookje voor het voetlicht gebracht: het ene gezelschap presenteerde Sneeuwwitje, het andere Assepoester, in meer dan tien theaters verspreid over ons land.

Cadeau voor alle bezoekers
Een van de sponsoren van dit bijzondere project — Gasterra, dat zich op ruim honderd meter afstand van Martiniplaza bevindt — biedt, na de voorstelling in Groningen, alle gezinnen onder de aanwezigen van alle gezindten, een sprookjesboek aan met de originele Russische prenten èn nog een cd.

Geen opmerkingen: