zondag 27 februari 2011

Flitstournee van Ricciotti Ensemble in Noorden

Vrijwillgers in het zonnetje
Het Ricciotti Ensemble — een straat-symfonieorkest van ongeveer veertig musici — richt tijdens elke tournee de schijnwerpers op een andere doelgroep.

Het straatsymfonieorkest Ricciotti doet zijn naam hier duidelijk eer aan.
Nu 2011 het Europese Jaar van de Vrijwilliger is, heeft deze groep musici besloten de focus op die grote groeperingen in ons land te richten. Deze 6-7 procent van onze bevolking (meer dan een miljoen mensen) die als vrijwilliger iets doen voor een betere samenleving is van onmetelijk belang voor de samenhang van onze maatschappij; sterker nog: zonder deze vrijwilligers zou de Nederlandse maatschappij reeds tijdens de heerschappij van vorige, anders samengestelde regeringen — welke minder door destructiedrift werden geleid — ineengestort zijn.

Mee op tournee: Leine
Op maandag 28 februari doet het ensemble dat in het Noorden des lands, waar op die ene dag drie plaatsen worden bezocht: twee in de provincie Groningen en één in Friesland.
Het geheel begint in alle vroegte, om 09:30 uur in de Remmelt Booy School te Doezum (Terpstrastaat 12); in de vroege middag, vanaf 13:15 treedt het orkest op in CBS De Wegwijzer in De Wilp (Oosterweg 56). Het avondconcert wordt gegeven in de provincie Friesland, te Buitenpost. Vanaf 19:30 kunnen vrijwilligers en allen, die daartoe op enigerlei wijze worden gedwongen, luisteren in de Brandweerkazerne aldaar (Vaart 4).
Singer/songwriter Leine reist met het ensemble mee.

Geen opmerkingen: