dinsdag 26 februari 2008

Samen met schrijver Frank Westerman toeren door De graanrepubliek van het Oldambt — op 8 maart

Nieuwe, uitgebreide druk
De Culturele Onderneming van Gelly Talsma te Groningen — velen bekend als Athena van de gelijknamige boekhandel in onze Stad — organiseert voor, en dus op, zaterdag 8 maart aanstaande een schrijversreis door het Oldambt, met Frank Westerman, auteur van het, zeker voor Nederlandse begrippen, zeer succesvolle boek De graanrepubliek, dat voor het eerst in 1999 is verschenen en 24 drukken beleefde. Deze Oldambt-reis wordt georganiseerd naar aanleiding van de jongste, uitgebreide druk van De graanrepubliek. De uitgever kondigt deze aan als jubileumeditie, waarin na tien jaar een hoofdstuk is toegevoegd.
Van het boek is inmiddels een vertaling in het Duits gerealiseerd. Een ander saillant detail is dat de Groninger zanger Alex Vissering zich door dit boek heeft laten inspireren tot het lied De Groanrepubliek.

De tocht door het Oldambt
Zaterdag 8 maart om 11:00 uur vertrekt de touringcar vanaf het Bezoekerscentrum Blauwe Stad (adres: Elfenbank 100; 9685 ED Blauwestad) en reist deze langs die plekken welke als hoogtepunten in Frank Westermans boek fungeren. Onderweg verzorgt de schrijver zelf het commentaar. Om 13:00 uur is de tocht per bus ten einde, maar dan wordt er in dat Bezoekerscentrum nog een film vertoond over de Blauwe Stad en signeert de auteur zijn boeken.
De prijs van deze excursie is niet alleen voor de tocht per touringar; lunch, koffie en thee, alsmede het bijwonen van de film is bij de prijs inbegrepen.
Details over deze reis zijn hier te vinden. Als u dat woord aanklikt, vindt u eveneens nadere gegevens over het boek De graanrepubliek en tevens over de schrijver en zijn achtergronden.
____________
Abeeldingen
1. Voorplat van de nieuwste druk van De graanrepubliek van Frank Westerman.
2. Auteur Frank Westerman.

Geen opmerkingen: